MERSİN / MUT - Şehit Ahmet Ersoy İlkokulu

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı tüm yurdumuzda olduğu gibi okulumuzda da çoşkuyla kutlandı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan kutlama programımız öğrencilerimizin şiirleri,skeçleri,koroları ve gösterileriyle devam etti.Öğrencilerimizin programı izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun.Nice 100 yıllara.

May

Okulumuzun eTwinning kalite ödülü alması ve eTwinnig okulu olmasını okulumuzda düzenlediğimiz etkinlikle kutladık.Öğrencilerimiz müzikler eşliğinde gösterilerni sundular ve gönüllerince eğlendiler.Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

eTwinning il koordinatörümüz Bircan KELEŞ tarafından Mersin'in 13 ilçesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen eTwinning Çalıştayı,Mut ilçemizde tamamlandı. Bu çalıştayda proje kurucularımız Nazik Sabah Yıldız ve Gülçin Yılmaz, proje ortaklarımız Mehtap Demir, Ebru Ayhan ve Sibel Akbaş eTwinning ile ilgili sunumlarını yaptılar. Yeni lanse ettiğimiz 3R With STEAM Maker projemiz tanıtıldı. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Kavanozumda hasat var projemizle 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da veli ve öğrencilerimiz kendi zeytin bahçelerinde yetiştirdikleri zeytinlerden 1 kavanozunu ihtiyaç sahiplerine ayırdılar. Bu sene de zeytin hasatından öğrencilerimizin ailelerinin desteğiyle hazırladıkları zeytin kavanozları, Kızılay aracılığıyla  ihtiyaç sahiplerine buluşturulmak üzere yola çıktı.

Ara

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Koruyucu ve Önleyici Rehberlik Çalışmaları kapsamında hazırlamış olduğu AKRAN ZORBALIĞI FARKINDALIK PROGRAMINI okulumuzun tüm sınıflarında uygulamaya başladık.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde Ata'mızı özlem, sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Okulumuzda deprem ve doğal afet tahliye tatbikatı yapıldı.İlk ikaz sesi verildiğinde öğrencilerimiz sınıf içinde deprem anında kendini korumak için yapılması gerekenleri uyguladılar.İkinci ikaz sesiyle  öğrencilerimiz en hızlı şekilde binayı  boşaltıp güvenli alanda toplanmışlardır.Öğretmen ve öğrencilerimiz duyarlı bir şekilde tatbikatı gerçekleştirmişlerdir.

Kas

Okulumuz Kızılay işbirliğinde devam eden KAVANOZUMDA HASAT VAR projesi kapsamında öğrencilerimiz bu kez İzmir için zeytin topladılar,zeytinleri kendi elleriyle kırıp kavanozlara doldurdular.Doldurdukları kavanozları Kızılay vasıtası ile İzmir'e yolladılar.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür eder,İzmir halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.